laia10
Per a un musicòleg, i que inclogui partitures (o parts) millor que comenci per als tractats d’instrumentació de Joaquim Serra, o Lluis Albert, o alguns dedicats a la cobla de Max Havart o Tomàs Gil Membrado. També els mètodes per aprendre a tocar el flabiol, tible i tenora de Jordi León Francesc i Joan Elias i Jaume Vilà. Aquí hi ha profusió d’exemples musicals.
Per a informacions genèriques sobre la sardana, millor que us adreceu a llibres “moderns” (des de 1990 endavant). Els històrics (Campmany, Mainar, ..) han estat molt citats però tenen moltes mancances. Jo aniria pel Compàs i La Sardana dansa d’avui , La Sardana (mas Solench tot i els erros que hi ha), Córrer la sardana, Això no és una biografia de Pep Ventura, Pep Ventura, del mite a la realitat, Sardanes (Diputació de Girona), …. I Un tres i fora (molt bo per a alumnes d’Eso), Picacurts (també per a ensenyament)
Després biografies de músics, cobles, …ja més especialitzats
Per a nens petits, i si parlem de sardanes, poca cosa: el conte “En Pep, el nen que somiava sardanes” de Montserrat Segura.
I per a grans i històries personals i divertides (de sardanes) només algunes biografies de músics o cobles però no són divertides,
El meu llibre preferit sobre sardanes és el Córrer la sardana. Va marcar un abans i un després en la manera de tractar (explicar, analitzar, etc) la sardana